Site Overlay

Wat zijn de kosten van het lidmaatschap?

Kosten Lidmaatschap Keurmerk Erkend Boekhouder

Wij vinden het belangrijk dat het lidmaatschap toegankelijk is voor alle boekhouders in Nederland die kwaliteit leveren voor hun klanten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de kosten voor het lidmaatschap zo laag mogelijk te houden.

Ons maandbedrag is vergelijkbaar met de kosten van een kleine boekhouding en zou daarom voor een professionele boekhouder geen belemmering moeten zijn om zich aan te sluiten.

kosten lidmaatschap

Het lidmaatschap kost € 49 per maand.

Alle lidmaatschapsbijdragen worden vooraf geïncasseerd, hierbij bieden wij onze leden de mogelijkheid om per maand of per jaar te betalen. Bij vooruitbetaling per jaar bieden wij een korting van 5% aan. Jouw lidmaatschap start vanaf de eerste volle maand van deelname aan het keurmerk.

Hoe wordt het lidmaatschapsgeld besteed?

Het geld dat u betaald aan het lidmaatschap aan het keurmerk wordt gebruikt voor de volgende zaken:

 1. Uitvoering en Controle
  In de 1e plaats moeten de kosten van het keurmerk worden betaald vanuit de lidmaatschapsgelden. De grootste kostenpost in de uitvoering van het keurmerk zijn de periodieke controles van onze leden.
 2. Acquisitie
  Belangrijk voor het keurmerk is een brede basis met aangesloten leden. Een goede basis voor ons betekend dat er voor iedere ondernemer een erkend boekhouder in de buurt te vinden is. Via diverse wegen benaderen wij geschikte boekhouders om lid te worden.
 3. Bewustwording
  Voor ons is het belangrijk dat ondernemers zich bewust zijn van de rol die een boekhouder speelt in het succes van hun onderneming. Hierbij benadrukken wij de toegevoegde waarde van een Erkend Boekhouder. Als Keurmerk benaderen wij ondernemers via diverse kanalen om hiermee zoveel mogelijk ondernemers te bereiken. Dit doen we onder andere door de inzet van sociale media.
 4. Sociaal ondernemerschap
  Wij vinden het belangrijk om ondernemers te helpen. Dit doen wij door goede boekhouders te selecteren, maar ook met een sociale missie. Daarom ondersteunen wij de stichting microkrediet voor moeders.

Iedere fase kent zijn eigen focus

Op dit moment bevindt het Keurmerk Erkend Boekhouder zich in een groeifase. De groeifase kenmerkt zich door een sterke focus op het laten groeien van het aantal leden. Naarmate het aantal leden van het keurmerk groeit zal de focus zich verplaatsen naar een sterkere focus op bewustwording en sociaal ondernemerschap. De onderstaande grafiek laat zien hoe wij het lidmaatschapsgeld besteden, nu en in de toekomst.

kosten keurmerk